Van verse pitabroodjes tot groene koffie en Malotira bergthee, wij hebben een groot assortiment Griekse artikelen

Griekse artikelen zijn populair, want steeds meer mensen richten zich op de lekkernijen en dranken die deze bijzondere mediterrane keuken te bieden heeft. Koken met pure en traditionele Griekse producten is een genot. In onze webshop treft u vele Griekse artikelen die u kunnen helpen om uw kookkunsten verder te ontwikkelen. Daarnaast bieden wij u de gelegenheid om de meeste specialiteiten uit Griekenland per stuk te bestellen. Heeft u bepaalde wensen? Neemt u dan gerust vrijblijvend contact met ons op.

Verse Griekse pitabroodjes

Vrijwel iedereen kent de verse Griekse pitabroodjes. Het zijn niet de pitabroodjes die u in de supermarkt koopt. Onze pita broodjes worden gemaakt van vrij slap gistdeeg waardoor ze niet uitdrogen. We bakken onze 18 cm. grote pita broodjes elke dag vers in eigen bakkerij en zijn door zowel particulieren als bedrijven te bestellen. U kunt deze broodjes naar wens vullen met bijvoorbeeld gyros, een echte Griekse klassieker. U kunt dit gerecht alleen of met het hele gezin thuis maken.

In Griekenland wordt gyros van oudsher gemaakt van varkensvlees. De jaren is er ook gyros van kip op de markt gekomen omdat dit, dankzij het lage vetgehalte in het vlees, beter is voor de gezondheid. Wilt u liever een combinatie van lams- met rundvlees, dan kan dat natuurlijk ook. Voor een optimale smaakbeleving is het belangrijk dat u verse Griekse pitabroodjes gebruikt. Met onze broodjes waant u zich even in Griekenland. U kunt de broodjes ook bewaren in de vriezer en even opwarmen in de oven, maar vers zijn ze uiteraard het lekkerste. Het is een topper onder onze Griekse artikelen. Het is een heuse verwennerij, maar zonder overbodige luxe.

Griekse gipsborden

Onze Griekse artikelen staan garant voor lekker tafelen. Lekker tafelen begint echter bij een mooi aangeklede tafel met traditionele Griekse gipsborden. Wist u dat deze gips borden dikwijls niet worden gebruikt om van te eten, maar om mee te gooien? Op een traditioneel Grieks feest is dit een oud ritueel om het enthousiasme en bewondering te laten zien voor een muzikant of danser. Tegenwoordig kiezen de moderne Grieken voor bloemen, omdat dit natuurlijk een stuk veiliger is.

Over het algemeen besteden de Grieken niet zoveel aandacht aan de aankleding van een tafel zoals wij dit gewend zijn. Het kwaliteit van het eten en drinken neemt daarentegen wel een bijzondere plek in. In de Griekse keuken wordt vooral gewerkt met verse en lokale producten. Er wordt veel aandacht besteed aan een lekker gerecht, want voor Grieken is eten genieten en gezellig samenzijn. Bent u van plan om binnenkort uw gezin eens te verrassen met een gezellige Grieks familiediner? In onze webshop vindt u de meest bijzondere Griekse artikelen; van gipsborden tot verse Griekse pitabroodjes.

Mavrodafni wijn

Bij een Griekse maaltijd mag wijn niet ontbreken. Wat dacht u van een overheerlijke, zoete Mavrodafni wijn? Een perfecte mix om bijvoorbeeld te schenken bij een nagerecht. Mavrodafni wijn geeft een extra dimensie aan de maaltijd. Als u deze wijn met mate drinkt is het ook nog eens goed voor uw gezondheid. Het is een specialiteit uit Peloponnesos, het grootste schiereiland van Griekenland. Op dit schiereiland bevinden zich historische monumenten uit alle tijden. Venetiaanse forten, kastelen, burchten en bijzondere kloosters sieren het landschap. In dit mooie gebied vindt de Mavrodafni wijn zijn oorsprong.

Malotira bergthee

Niet alleen wijn neemt een bijzondere plaats in, ook Griekse thee is erg speciaal. Als voorbeeld nemen we de Malotira bergthee. Deze thee heeft een unieke smaak en zuiverende eigenschappen. Malotira bergthee wordt geplukt op Kreta, het grootste Griekse eiland. De thee heeft tevens een medicinale werking, zoals gebleken is uit recente medische onderzoeken. Het helpt bij keelpijn, hoofdpijn, aandoeningen aan luchtwegen en nog veel meer. Het bijzondere van deze thee is dat de kruiden ook worden verwerkt in anti-aging crèmes en lotions.

Masticha chiou

Thee en koffie zijn voor ons gewone dranken, maar Griekse groene koffie of Masticha chiou is toch van een heel andere orde. Masticha chiou ziet er uit als kandij en is afkomstig van de mastiekboom die alleen groeit op Chios. Chios is een Grieks eiland niet ver van de Turkse kust. Het noorden is bergachtig, maar het zuiden is vlakker en vruchtbaarder. In het zuiden groeien de wereldberoemde mastiekbomen die een kostbare harssoort produceren, een natuurlijk product waar Masticha chiou koffie van wordt gemaakt.

Griekse groene koffie

Griekse groene koffie wordt gemaakt van verse koffiebonen en kruiden. De monniken die leven op de Athos Heilige berg Halkidiki branden de koffiebonnen niet, zodat bepaalde belangrijke voedingsstoffen behouden blijven. Het helpt onder meer bij het afslanken en is minder schadelijk dan de koffie artikelen uit de supermarkt.

Griekse halva

Griekenland heeft natuurlijk ook veel lekkernijen. Eén daarvan is de traditionele Griekse halva. Het is een delicatesse op basis van griesmeel, olie (of boter), suiker, amandelen, sesamzaadjes of pistachenoten. Halva is van oorsprong een zoet Arabisch gerecht, maar ook andere landen zoals Turkije en Griekenland hebben hun eigen variant. U kunt Griekse halva vergelijken met de smaak van nougat, maar dan zachter. Het zorgt voor een ware smaakbeleving.

Frappe mixer

Tegenwoordig worden veel dranken gemaakt met een frappe mixer. Het is een zeer sterke mixer met stroomkabel of batterijen waar u jarenlang plezier van kunt hebben. Met deze mixer kunt u, waar u ook bent, op een handige manier schuim maken voor bijvoorbeeld een kop lekkere cappuccino. Genieten van een goede kop koffie is voor iedereen een moment van rust en ontspanning. Kies daarom altijd voor een superieure kwaliteit koffie, of u deze nu maakt met frappe mixer of met een ander handig apparaat.

De beste Griekse artikelen

In onze webshop vindt u de beste Griekse artikelen die (nog) niet bekend zijn bij het grote publiek. Dit maakt u uniek, want u maakt hiermee een duidelijk verschil. Wat is er nu leuker om uw gezin of uw gasten te verrassen met iets speciaals? Onze Griekse artikelen zijn van hoge kwaliteit en bijzonder voordelig. Het is dus zeker de moeite waard om eens een kijkje in onze webwinkel te nemen. Heeft u speciale wensen of vragen, neemt u dan gerust contact met ons op. Wellicht kunnen wij wederzijds ideeën uitwisselen, want wij willen graag weten waar ú behoefte aan heeft. Mede dankzij uw informatie kan ons assortiment aan Griekse artikelen blijven groeien.