MASTIHA HORSE TREATMENT

Mastiha Horse Treatment poeder 60 gram

Ondersteuning bij behandeling en ter voorkoming van maagzweren bij paarden. Mastic Horse...

Je prijs: € 17,95

Mastiha Horse Treatment poeder 120 gram

Ondersteuning bij behandeling en ter voorkoming van maagzweren bij paarden. Mastic Horse Treatment...

Je prijs: € 33,95

Ondersteuning bij behandeling en ter voorkoming van maagzweren bij paarden.

Mastic Horse Treatment wordt vervaardigd uit 100% Chios Masticha, de natuurlijke hars van Pistacia Lentiscus var. Chia in combinatie met Inuline een prebioticum. De Masticha hars heeft een antibacteriële en ontstekingsremmende werking. Het is een natuurlijk hulpmiddel bij behandeling van maagzweren waarbij het maagzuur niet wordt beïnvloed. Masticha heeft een monografie als kruidengeneesmiddel bij de European Medicines Agency. MasticHorse Treatment poeder is dopingvrij.

Inhoud van de pot is 60 gram en met een gemiddelde dosering van 3-7 gram per dag genoeg voor zo’n 2 weken dagelijkse toepassing. Bij maagzweren of symptomen van maagzweren wordt een toepassing van 4 weken aanbevolen. Daarnaast kan Mastic Horse Treatment rondom stressvolle situaties, zoals transport of wedstrijden in kleinere doseringen worden toegepast.

Koel bewaren. In een warme omgeving wordt de hars kleverig en kan zich klontvorming ontwikkelen. Dit is eenvoudig op te lossen door de Mastic Horse einige tijd in de koelkast te zetten en daarna met een vorkje weer los te maken.

Maagzweren komen regelmatig voor bij paarden, vooral paarden die met een hoge mate van stress door training of deelname aan wedstrijden. Volgens sommige onderzoekers heeft tot 90 % van de racepaarden problemen met de spijsvertering, 42% van de toplevel eventpaarden , 63% van de springpaarden en dressuurpaarden , tot 93% van de endurance paarden tijdens het raceseizoen, 70% van de grazende fokmerries en 50% van de veulens. Ook zijn afwijkingen gevonden bij een derde van recreatiepaarden.* Omdat maagzweren niet zo snel herkend worden en moeilijk vast te stellen zijn, komt de behandeling vaak pas laat op gang.

Minder dan 10% van de maagzweren bij paarden geneest natuurlijk. Meestal wordt door dierenartsen behandeling met zuurremmende geneesmiddelen aanbevolen voor korte termijn resultaat. Deze medicijnen verlichten de pijn van maagzweren, maar wordt over het algemeen niet gezien als een middel tot permanente genezing, omdat het paard zoutzuur in de maag nodig heeft voor de spijsvertering. Zuurremmende medicijnen kunnen het spijsverteringssysteem van het paard ontregelen en zo een excessieve toename van de maagzuurproductie veroorzaken wanneer het geneesmiddel wordt gestopt. Dit verhoogt het risico op nog meer zweren.

Hoe kan ik zien of een paard maag- of darmproblemen heeft?

Meestal is zijn er helemaal geen symptomen. Als je paard in training is, is de kans op een maagzweer vrij groot, ook al lijken er geen symptomen te zijn. Vaak is het pas achteraf duidelijk, nadat de prestaties, conditie en houding van het paard verbeteren. Tegen de tijd dat de symptomen duidelijk aanwezig zijn, kunnen maagzweren vaak al in een verdergevorderd stadium zijn, en moeilijker om te behandelen. Een beetje kort door de bocht: maar mocht je twijfelen, ga dan maar uit van een maagzweer, tot het tegendeel is bewezen. Hieronder een filmpje waarbij paarden duidelijk last.

Dr. Jonathan Wright beveelt het gebruik van Chios Masticha aan bij maagzweren en atrofische gastritis. Zijn boek ‚Why Stomach Acid Is Good For You‘ is een aanrader. Atrofische gastritis is een aandoening waarbij de binnenbekleding van de maag dunner wordt als gevolg van een chronische ontsteking, wat leidt tot verlies van de cellen die zoutzuur en spijsverteringsenzymen afscheiden. Hoewel dit bij de mens algemeen als gevolg van veroudering wordt gezien, beweert Dr. Wright dat maagatrofie ook kan worden gekoppeld aan andere oorzaken zoals langdurig gebruik van de zuurremmende geneesmiddelen voor de behandeling van maagzweren.

Een bijzondere toepassing is het gebruik van Masticha ter voorkoming van maag- en darmproblemen bij paarden. Succesverhalen van paardenhouders van over de gehele wereld hebben geleid tot een supplement specifiek voor paarden. Het supplement Mastic Horse Treatment wordt vervaardigd uit 100% pure Masticha en het is wetenschappelijk aangetoond dat Masticha een ontstekingsremmende werking heeft. Het kent geen bijwerkingen en tast de zuurgraad van het maagzuur niet aan, zodat de spijsvertering niet verstoord wordt.